A jelképesen kiválasztott 270 tétel között 174 magnum, és három jerobeam található, és ezek közül az összeset a cég pincemestere, Benoit Gouez választotta ki. Számos palackot, főleg az évszázad első feléből, csak az idei évben mutatták meg a nyilvánosság előtt. Ezek közül a legnagyobb érdeklődés a hat 1914-es bort övezi, melyeket párosával terveznek eladni, és melyek kikiáltási ára elérheti a palackonkénti 3000 eurós összeget is.
Egy helyi borbíró, Michael Edwards szerint Champagne borvidéke mindig is erős volt a hosszú életű borok tekintetében, és ezek közül a Moet még ki is emelkedik. Elmondta, hogy ő az első világháború kirobbanásának évében palackozott tételeket legutoljára 1968-ban kóstolta, és nem látja okát, hogy közel fél évszázaddal később miért lennének gyengébb minőségűek. Kiemelte, hogy akkor semmi jele nem mutatkozott az oxidációnak.
Az Edwards által elmondottakat erősítik az aukciónak helyet adó Sotheby’s vezetőjének, Serena Sutcliffe-nek szavai. „Pár hónapja megkóstoltuk az 1914-es tételeket, és egyszerűen zseniálisak voltak.” A ’14-esek mellett részt vesz az aukción két 1921-es, és egy 1928-as pezsgő is, melyeket 5000 euró környékén kiáltanak ki, és melyek borászatilag a legmagasabbra értékeltek. Az aukció november 13-án lesz, Londonban.